ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 10:57:31
Online
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Μιχάλης Γρηγορίου γεννήθηκε το 1950 στην Μεσορράχη Κυνουρίας Αρκαδίας.  Στα 18 του έφυγε μετανάστης στο Τορόντο του Καναδά, εκεί έμαθε ηλεκτρολογία και ασχολήθηκε με οικοδομικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε ορθοφωνία και έκανε εκφωνήσεις κειμένων στο ραδιόφωνο. Γύρισε στην Ελλάδα στα τέλη 1980 με την οικογένειά του, και έκτοτε ερευνά συστηματικά το όλον, και τον λόγο περί μιας ροής φύσεως, εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου. Ερευνά την σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν, με την βιολογία και την διατροφή, με την γλώσσα και την κωδικοποιημένη αρχαία ιστορική μυθολογία.  Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και ήδη τελείωσε και την συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του. Είναι κάτοικος Καστρίου Κυνουρίας Αρκαδίας όπου πλέον ασχολείται και με την γεωργία, διότι πιστεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει άμεση σχέση με την γη και με την παραγωγή των βασικών αμινοξέων για να παράγει όντως Καλόν Έργον.
Tο πρώτο του βιβλίο «ΤΟ ΟΛΟΝ» αναφέρεται:
  • ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥκαι εξηγεί την αιτία πώς όλα άρχισαν, ακολουθεί τα βήματα του Τίμαιου στην ανάλυσή του για την αρχή του παντός και για την εξέλιξη του σύμπαντος-κόσμου έτσι όπως την έχει καταγράψει ο Πλάτων, διότι είναι η μοναδική καταγραφή μέχρι και σήμερα που διατυπώνει με τελειότητα«ΤΟ ΟΛΟΝ».
Εξηγεί επίσης:
  • ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ των τεσσάρων στοιχείων (αέρας- νερό- φωτιά- γη) με την ένωσή τους με τον ΑΙΘΕΡΑ.

  • ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και αποδεικνύει τις αλήθειες που κρύβουν οι ΜΥΘΟΙ. Οι άθλοι του Ηρακλέους καταγράφουν τους αστερισμούς επί της γήινης επιφάνειας, π.χ. ο αστερισμός του Λέοντος αντιστοιχεί με τις αρχαίες πόλεις του Άργους.   

asterismos

  • ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ, και πώς οι Έλληνες την ανέδειξαν μέσα από την Ελληνική Γραμματεία (ύμνοι Ορφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι…) . Η θεά Αθηνά εκτός από την σοφία της έδωσε στους Έλληνες και την Ε-ΛΑΙ-Α, και ο καρπός αυτής το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή των Ελλήνων, αλλά και στην περιποίηση  σώματος των, περιέχει δε όπως είναι εμφανές τις βιταμίνες Ε και Α. Έτσι κατανοείται η Ελληνικότατη προέλευση της Αλφαβήτου, οι λέξεις πολλές φορές αποκαλύπτουν πώς λειτουργούν εντός του πεδίου κινήσεως. Η πόλη των Αθηνών ονομαζόταν και ζείδωρος, διότι επί του εδάφους της καλλιεργείτο εκτός από την ελαία και το δημητριακό ζειά. Το ζειά με το ζήτα δηλώνει την ζωή με το έψιλον γιώτα την μακρά πορεία και με το άλφα που είναι το πρώτο στοιχείο το άριστον την παρουσία του Αιθέρα (το στοιχείο που βρίσκεται παντού και δομεί τα πάντα είναι ο Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία.

  • ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ που αποκαλύπτουν μεγαλύτερα νοήματα από αυτά που ευκόλως μπορούν να κατανοηθούν, έχοντας σύμμαχο στην ανάλυση ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ο κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ. (Στον Κρατύλο ο Σωκράτης δίνει τα πρώτα δείγματα του κώδικος αναλύοντας λέξεις με βαθύτερη σημασία από ότι αυτές σημαίνουν και αφήνει να εννοηθεί ότι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Παράδειγμα: την λέξη Τηθύς, δεν την αναφέρει ως Τιτάνια θεά που είναι, αλλά την εξηγεί σαν μία πηγή που έχει διυλιστεί και στραγγιστεί πλήρως μέσα στο ασβεστολιθικό πέτρωμα «διαττώμενον και ηθούμενον», δηλαδή ό,τι ακριβώς συνέβη στην θάλασσα της Τηθύος κατά τα τελευταία 60 εκατομμύρια χρόνια, και έγινε κατανοητός με τις δύο αυτές λέξεις χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Για να  κατανοηθεί  η εξήγηση του Σωκράτη έπρεπε να γίνει έρευνα σε βιβλία βασισμένα στην ιστορία της γης και να διαπιστωθεί ότι όντως η θάλασσα της Τηθύος είχε αυτή την εξέλιξη, για να δημιουργηθεί κατόπιν η Μεσόγειος μαζί με το Αιγαίον πέλαγος. Το θαυμαστό είναι ότι το Αιγαίον Πέλαγος είχε αναπτύξει μια σπάνια πανίδα και χλωρίδα (λέει ο καθηγητής Κάμμελ στην Ιστορία της Γης). Μια θάλασσα διαφορετική από τις άλλες που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να γεννήσει τον Ελληνικό πολιτισμό. Αναλύοντας την λέξη Τηθύς με τον κώδικα έχουμε: Τ- το στερεό, Η- φανερώθηκε, Θ- θεάθηκε, Υ- η συσσώρευση της δύναμης, δηλαδή το στερεό φανερώθηκε και έγινε ορατός ο πυθμένας της Θάλασσας της Τηθύος. Το ουράνιο στερέωμα θεάται επί γης και καλείται Τηθύς, ότι θέλεις να δεις, ότι θέλεις να μάθεις υπάρχει εκεί σ’ αυτήν την θάλασσα, όλη η γνώση είναι γραμμένη σ’ αυτήν την ασβεστολιθική γη. Η Ελλάδα με τα παράλια της Μικράς Ασίας κάνει έναν τέλειο κύκλο, μέσα σε αυτόν τον κύκλο βρίσκονται όλα τα σπάνια πετρώματα και υπόγεια πλούσια ρεύματα… Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να την τεμαχίσουν.   Βέβαια στις ημέρες μας το 99,99% των Ελλήνων αγνοεί μαθησιακά για την εξέλιξη αυτής της θάλασσας που περιβρέχει την Ελλάδα. Όμως ο Σωκράτης και οι μαθητές του γνώριζαν την εξέλιξη της Τηθύος διότι η ίδια η λέξη το καταμαρτυρεί.)

ΦωτογραφίαΗ θάλασσα της Τηθύος, έχει διυλιστεί και στραγγιστεί.  


tithya
  • ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που είναι συμπαντική γλώσσα, αλλά αποδεικνύει ότι είναι και «ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ». Η Ελληνική γλώσσα καταμαρτυρεί την συμπαντική της προέλευση και μέσα από τους μύθους, τον Ορφέα και τον Όμηρο, εξιστορεί την αρχή και την λειτουργία του σύμπαντος και καταλήγει στην φύση του ανθρώπου.

  • ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ, και ότι ο άνθρωπος ήταν άνθρωπος από την αρχή της ύπαρξής του στον πλανήτη γη. Ο άνθρωπος και οι καλλιεργήσιμες τροφές είναι τα μόνα ήμερα είδη πάνω στην γη, η Γη γεννά μόνο άγρια ζωή και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος με όλη αυτή την τεχνολογία δεν έχει ιδέα πώς να μετατρέψει μια άγρια τροφή σε ήμερη.

  • ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής. Τα βότανα παίζουν ένα μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ άγριας γης και καλλιεργήσιμης τροφής. Τα χαρακτηριστικά στον άνθρωπο αλλάζουν αν τρώει μόνο άγρια τροφή μέσα στο πέρασμα των αιώνων και παίρνει άγρια μορφή και εναρμονίζεται με την γη που κατοικεί. Παράδειγμα οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας, πριν από 40 χιλιάδες χρόνια (σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν) βρέθηκαν σε εκείνον τον τόπο, ήταν ομάδα αίματος Όμικρον και Άλφα. Η απομόνωση και η διαφορετική τροφή άλλαξε την δομή του προσώπου τους κυρίως αλλά και του σώματός τους, και τώρα που άρχισαν να τρέφονται με καλλιεργήσιμες τροφές η εμφάνισή τους και πάλι άρχισε να αλλάζει.

  • ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος και που τόσο επιπόλαια χειρίζεται, αδιαφορεί για την τροφή που ρίχνει μέσα του, λες και αυτός ο οργανισμός λειτουργεί με κάτι άλλο εκτός από την τροφή που λαμβάνει. Παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που κινείται με βενζίνη, με βενζίνη θα το γεμίσουν, ενώ ένα άλλο που κινείται με πετρέλαιο, με πετρέλαιο θα το γεμίσουν, αλλιώς δεν θα προλάβουν να πάνε ούτε 500 μέτρα. (Αυτό το παράδειγμα το αναφέρει ο Δρ. Ντι Άνταμο στο βιβλίο του 4 ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ 4 ΔΙΑΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ.) Ίσως τα αυτοκίνητα ξέρουν περισσότερα και ζητάνε κάτι συγκεκριμένο διότι ξέρουν με τι τρέφονται. Ενώ οι άνθρωποι εν αντιθέσει ούτε ξέρουν πώς να τραφούν, ούτε άμα χαλάσουν μπορούν να πετάξουν το σώμα τους και να το αντικαταστήσουν με ένα καινούριο.
Όλα αυτά μαζί μας κάνουν«ΤΟ ΟΛΟΝ»
     Έννοιες που κάθε  άνθρωπος τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά, εξηγούνται με μοναδικό τρόπο και αποδεικνύονται σε αυτό το βιβλίο που ονομάζεται «ΤΟ ΟΛΟΝ». ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,. ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ.

      • Το δεύτερο βιβλίο ονομάζεται ΤΟ ΟΛ-ΟΝ :«ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΣΗ». Σε αυτό το βιβλίο ερευνάτε η υγεία σε σχέση με την γνώση για την τροφή. Έχεί μεταφέρει ο συγγραφέας την πέμπτη Ενότητα από το πρώτο του βιβλίο, με μεγαλύτερη επεξήγηση.

      •  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΝΤΙ ΑΝΤΑΜΟ.

      • ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗΣ. Χωρίς αυτά, ο οργανισμός εξασθενεί και ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η τροφή μπορεί να είναι φάρμακο ή μπορεί να είναι και θανατική καταδίκη. π.χ. Το χοιρινό κρέας είναι όμοιο ανοσολογικά με τον άνθρωπο. Επίσης έχει ένα αντίσωμα (isohemmaglutinin) στους ιστούς του που αντιδρά στο αντιγόνο της Άλφα ομάδας αίματος και της Αλφαβήτα. Τρώγοντας χοιρινό ο άνθρωπος κάνει κανιβαλισμό. Είναι η μόνη τροφή που γράφεται με όμικρον γιώτα, είναι δηλαδή το χοιρινό οικείο προς τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει μεταμοσχεύσεις από τον άνθρωπο και τον χοίρο. Τον άνθρωπο δεν τον τρώμε, τον χοίρο γιατί τον τρώμε;

      • ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, έρχεται αντιμέτωπος άλλοτε με ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ασθένειες, και άλλοτε με ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ που πολλές φορές ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ και τους ΟΙΚΕΙΟΥΣ του. Η απόφαση που θα πάρει ο κάθε ένας «τώρα» για το αν θα αποφασίσει να κάνει την διατροφή των ομάδων αίματος, θα είναι ένα θετικό βήμα υπέρ της υγείας του, το οποίο του εξασφαλίζει ποιοτική διαβίωση για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Γιατί θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να πούμε «ΤΙ ΠΗΓΕ ΛΑΘΟΣ;». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΤΡΟΦΗ.

      Τι ο οργανισμός χρειάζεται σε καθημερινή βάση; Ποια είναι τα βρώσιμα είδη που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για εμάς τους βροτούς; Πόση ποσότητα φαγητού πρέπει να καταναλώνει ο άνθρωπος; Πόσες πρωτεΐνες ή λευκώματα; Πόσα Λίπη; Πόση ποσότητα Υδατανθράκων; Τι κάνουν οι Βιταμίνες; Ποιος πρέπει να είναι ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων που προέρχονται από τις τροφές, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί ο οργανισμός σε τέλεια κατάσταση; Τι έγραψε περί διατροφής ο Ιπποκράτης; Τι σημαίνει ο όρος «Μεσογειακή Διατροφή»; Και ακόμα καλλίτερα Ελληνική διατροφή, διότι τα εδαφικά πετρώματα από χώρα σε χώρα αλλάζουν, οπότε αλλάζουν και ποιοτικώς τα προϊόντα καθώς και τα ιχνοστοιχεία αυτών.  Όλα αυτά και πολλά άλλα φωτίζουν την ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ,  ΤΟ ΟΛ-ΟΝ:«ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΣΗ»